Werklaarzen heren

Heren werklaarzen kunnen van diverse materialen gemaakt zijn: van leer, van rubber en van neopreen.Veiligheid staat voorop bij de werklaarzen die je kiest. Daarnaast moeten ze natuurlijk je voeten warm houden en comfortabel zitten. Welke laars je kiest, hangt af van de werkzaamheden.

Werklaarzen heren voor elk beroep

Een brandweerman heeft laarzen nodig die hittebestendig zijn. Als bouwvakker heb je laarzen nodig met een stevige voetzool die je voeten beschermt tegen spijkers en andere scherpe uitsteeksels. In de agrarische sector zijn laarzen aan te bevelen met een stalen neus, deze zorgen voor optimale bescherming in bijvoorbeeld de omgang met vee. Bij werkzaamheden in deze sector moeten de laarzen ook waterdicht zijn. Tevens moeten ze beschermen tegen mest, zuren, oliën, vetten, bloed, bestrijdingsmiddelen of andere chemicaliën. Fabrikanten hebben veiligheidslaarzen op de markt gebracht die hiertegen voldoende beschermen. Voor ieder beroep is een werklaars!
Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment werklaarzen:

-22%
-31%
-21%
87,30 Excl. btw
-20%
80,10 Excl. btw
-44%
Nieuw
83,75 Excl. btw

Diverse soorten werklaarzen heren

Er zijn diverse modellen leverbaar: halfhoog en hoog, met of zonder bont, met of zonder rits. Bij de leren werklaarzen is de schacht meestal van leer en de loopzool is meestal gemaakt van PU/TPU of en combinatie daarvan. Loopzolen zorgen voor de veiligheid, de meeste loopzolen zijn anti-statisch, die behoeden voor uitglijden. Een anti-statische loopzool verhindert ook het krijgen van elektrische schokken.Een PU/PU zool is slijtvast, anti-slip en schokabsorberend.PU/TPU zolen zijn ook zuurbestendig.Deze zolen zijn tevens hittebestendig tot 110 graden Celsius. Het voordeel van leer is dat het een ademende werking heeft. De leren werklaarzen zien erbovendien stoer en stijlvol uit. De meeste leren werklaarzen hebben veiligheidsklasse S3: een stalen neus, vocht- en waterbestendig en een stalen binnenzool. Deze laarzen zijn dan ook geschikt voor werkzaamheden in diverse sectoren: agrarische sector, bouw, metaal, transport. Werklaarzen zijn bestand tegen water gedurende enkele uren. Een werklaars in de GTX uitvoering is 100% waterdicht. Neopreen is bekend geworden als een synthetisch rubber. Dit is ook toegepast bij werklaarzen. Deze laarzen zijn olie bestendig. Neopreen biedt weerstand tegen hitte, olie en chemicaliën, is zeer sterk en rekbaar, goed isolerend en licht in gewicht.