Werkschoenen stalen neus

Werkschoenen met stalen neus zorgen ervoor dat uw tenen beschermd worden tegen vallende of zware voorwerpen. Op de werkvloer kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen. Het is dan wel erg prettig als u daarvoor optimaal beschermd zijn. Dit kan door het dragen van Werkschoenen met een stalen neus. Deze werkschoenen kunnen voor ongelukken behoeden.

Veel werkgevers stellen het dragen van werkschoenen met een stalen neus verplicht. Dit is de minimale veiligheidsklasse. Bij werken onder droge omstandigheden kan ook volstaan worden met veiligheidsklasse S1. Bekijk ons aanbod werkschoenen:

-21%
Nieuw
-33%
Nieuw
-31%
Nieuw
-31%
Nieuw
69,50 Excl. btw
-34%
Nieuw
-25%
Nieuw
-44%
Nieuw
83,75 Excl. btw
Alle werkschoenen

 

Werkschoenen stalen neus zonder staal

Werkschoenen met stalen neus hebben anti-statische eigenschappen. Voorheen was de neus van de werkschoenen voorzien van staal. Dit maakte de werkschoenen best zwaar. Fabrikanten zijn op zoek gegaan naar materiaal wat de schoenen minder zwaar maakt en toch optimale veiligheid biedt. Dit hebben ze gevonden in de vervaardiging van aluminium of composiet (carbonite) neuzen. Deze materialen zijn een stuk lichter dan staal, maar wel zo sterk als staal. Deze verandering van materiaal maakt dat de schoenen veel lichter zijn geworden. Een lichtere werkschoenen is van belang om het dragen de hele dag vol te houden. Een werkschoen met stalen neus valt onder veiligheidsklasse S1. Hoe meer veiligheid er op de schoenen zit, des te zwaarder de schoenen worden.