Zoekresultaten voor ''

Categorieën

  Zoekresultaten voor ''

  Categorieën

   Over ons

   Over ons

   Hier kunt u alles lezen over ons

   Tijdens het lassen is het belangrijk om goed beschermd te zijn. Gezichtsbescherming en beschermende werkkleding zijn erg belangrijk, maar ook de juiste werkschoenen zijn enorm belangrijk. Welke veiligheidsschoenen het beste zijn voor lassers leggen we graag uit.

   Wat maakt een werkschoen een goede lasschoen?

   Lasschoenen worden specifiek gemaakt voor het werk in de metaalindustrie. Om die reden voldoen ze aan een aantal specifieke veiligheidseisen. Zo zijn lasschoenen voorzien van een gladde bovenkant, zodat vonken en lasspatten zich niet kunnen nestelen in uw werkschoenen. Deze bovenlaag is vaak gemaakt van leer of materiaal met een pu-coating. Dit voorkomt brandplekken en eventuele verdere schade. Ook is er vaak extra hittebescherming bij de wreef te vinden. Daarnaast zijn lasschoenen voorzien van diverse andere veiligheidseigenschappen. We gaan de belangrijkste even langs.

   Goede hittebescherming is belangrijk voor lasschoenen

   Metaalbewerking en met name lassen gebeurt vaak onder hoge temperaturen. Lasschoenen zijn daarom voorzien van een hittebeschermende zool. Hiermee worden uw voeten beschermd tegen contactwarmte tot wel 300 °C voor ongeveer 1-2 minuten. Als u werkt met heet metaal is deze bescherming dus cruciaal.

   Over ons
   Over ons
   Over ons
   Over ons